A 18. század derekától már nem csupán pezsgő hitélet folyt a zirci kolostor falai között: 1735. október 29. napján részesülhetett a tiszteletreméltó konvent az első zirci sör élményében. Miután megízlelte, a konvent egyhangúlag hirdetett véleményt, miszerint a sör jónak bizonyult: „Vidit et gustavit, quia bona esset" avagy „Megkóstolván látta hogy az jó”. A munkálatokhoz szükséges vizet az angolkerti tóból nyerték, majd miután megnövekedett igény mutatkozott az új ital iránt, külön kutat ástak erre a célra. A sörkészítés azonban sajnos nem tarthatott sokáig: Szőnyeghy Alajos járási szolgabíró 1858-ban kibérelte az épületet, és börtönt, valamint szolgálati lakásokat alakított ki benne. Majd egy évszázaddal később, 1950-ben a zirci ciszterciektől megvonták a működési engedélyt, a szerzeteseket pedig elűzték. A sörfőzés 280 éves hagyományát modern eszközökkel támasztottuk fel 2015-ben a Bakony szívében: a tradíció és az innováció kettőssége tesz minket egyedülállóvá a piacon. Autentikus környezetben, a kézi munkaerő, valamint a legmodernebb digitális technológia ötvözésével születik meg a valódi apátsági sör. Söreink nagyrészt ismert típusok, azonban igyekeztük megfűszerezni őket saját ízlésünkkel, valamint adni nekik egy tipikus karaktert, mely által olyan élményt kínálunk a magyarországi sörkedvelőknek, melyet eddig itthon nem tapasztalhattak. Always check out the everyday deal section on iHerb before you place orders just like day-to-day deals, you can get top quality items at heavily reduced prices. Get rewards by ending up being a registered user at iHerb. You can earn benefits with your every order on this online site https://herbcoupon.net/. Benefits stand for registred members only. Purchase the products with iHerb wholesale Sale and get unique discounts on the products from the best health and supplement brands. A Zirci Apátsági Manufaktúránál hisszük, hogy minden értelemben új kategóriát teremtünk a hazai sör piacon. Mi vagyunk, akik egyesítik a kézműves sörök egyediségét a nagyüzemi sörfőzdék szakmai hozzáértésével, mely a Zirci Ciszterci Apátság által képviselt értékekkel együtt válik igazán egyedülállóvá. A sör főzésének és érlelésének két legfontosabb műszaki feltételét pedig - a jó minőségű vízet és a hideget - Zirci-medence biztosítja számunkra.

A pincében kialakított főzde 3000 hl éves gyártó kapacitással rendelkezik, így mérete még lehetővé teszi a személyes odafigyelést és kézműves hozzáállást, alkalmazva mindemellett a nagyüzemre jellemző korszerű technológiát és precízitást.

A főzde kialakítása során nagy hangsúlyt fektettük arra, hogy a sörgyártással egyidejűleg a rend tevékenysége zavartalan maradhasson. Mindemellett pedig tekintve, hogy műemlék épületben került kialakításra a főzde; a szükséges modern gépek, valamint berendezések telepítése hazánkban egyedi techinával történt: az épületgépészeti elemek, légcsatornák, vezetékek mind a szem elől elrejtve működnek. Eme eljárásnak köszönhetően mind a modern technológia védett marad az épülettől, mind pedig az épület a modern technológiától. romshub.com

Népszerű híreink